Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Ιστορίες της Κυρίας Επιτήρησης...

Ήταν δυο φιογκάκια τόσο κομψά, τόσο όμορφα σχεδόν αέρινα και έτοιμα να πετάξουν. Πάνω σε δυο λουστρίνια παπούτσια γυαλιστερά και μαύρα, τόσο γυαλιστερά που φαίνονταν σχεδόν ασημιά! Αλλά ,τα φιογκάκια,ήταν μια έμπνευση,ένα ταξίδι στη περιπέτεια! Περίμενες να τα δεις να εγκαταλείψουν τα ωραία λουστρίνια και να κάνουν βόλτες στα κεφάλια των κοριτσιών.
Στα κεφάλια με τα πλούσια μαλλιά που πηγαινοέρχονταν πίσω και μπρος από το μέτωπο. Μπροστά, όταν ήθελαν να κρύψουν την σκέψη, τον προβληματισμό, μήπως κάποιος εισβάλλει στην έμπνευση, στην οργάνωση του λόγου, στην εύρεση της λύσης. Πίσω, όταν η ανακούφιση, η σιγουριά της επιτυχίας έκαναν τα μάτια να λάμπουν και το μέτωπο να προβάλλει περήφανο γιατί το μυαλό βρήκε δρόμους, ξεμπέρδεψε κουβάρια, έπλεξε σχέσεις έφτασε στην πηγή που έτρεχε γάργαρη η πολυπόθητη λύση.
Τι αγώνας κι αυτος!Και η πλούσια χαίτη ν' ακολουθεί την διαδρομή του!Ενώ τα φιογκάκια κολλημένα πάνω στα παπούτσια να μην μπορούν να ζήσουν τίποτε απ' αυτό. Μόνο το τρέμουλο του ποδιού ένιωθαν που κουνιόταν ανυπόμονο.Ανυπόμονα ένιωθαν κι αυτά:ήθελαν να γνωρίσουν τον κόσμο! Δεν τους έφτανε η καθημερινή διαδρομή-σχολείο, σπίτι, καφετέρια.Ας ήταν πάνω σε σαγιονάρες τουλάχιστον να 'βλεπαν τη θάλασσα, να 'νιωθαν την άμμο να χώνεται στους κόμπους τους.Ή πάνω σ'ενα μπλουζάκι να έβλεπαν τους ανθρώπους κατάματα, να μην τους έχουν πια αφ' υψηλου...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους! Η ιστορία με τα φιογκάκια! την περίμενα τόσο καιρό :)
Ανθή

Ανώνυμος είπε...

Η Δανία ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ με τις ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ-ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ανεμογεννήτριες (φτιαγμένες από ολοένα ακριβότερο πετρέλαιο και σπάνια μέταλλα) που ΔΕΝ έχουν σταθερή παραγωγή ρεύματος σε χώρα με παγωνιές, και ΕΙΣΑΓΕΙ ρεύμα από τη Σουηδία... http://www.m4gw.com:2005/m4gw/2008/11/chasing_windmills.html
Στη Γερμανία η βιομηχανία ΠΑΝΑΚΡΙΒΩΝ-ΤΟΞΙΚΩΝ-ΑΣΥΜΦΟΡΩΝ φωτοβολταϊκών ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ
http://tomnelson.blogspot.com/2009/08/german-solar-industry-faces-collapse.html
Στη Γαλλία η Σεγκολέν Ρουαγιάλ ΚΑΤΑ της "πράσινης" φοροεξόντωσης των φτωχών!
http://www.connexionfrance.com/news_articles.php?id=1055
Αν υπήρχε “υπερθέρμανση” (εκτός από τσιμέντο, το καλοκαίρι) θα είχαμε ζεστούς ωκεανούς και περισσότερες ήπιες, ποτιστικές βροχές. Οι αυξανόμενες ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ μπόρες και το χαλάζι, με ξηρασία ενδιάμεσα, είναι ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ παγκόσμιας ΨΥΞΗΣ, που την αποσιωπούν τα ΜΜΕ επειδή μας έχουν προγράψει οι ΗΛΙΘΙΟΙ, που δε σκέφτονται ότι θα πάνε από κανιβαλισμό, αν δεν έχει ο κόσμος να φάει... (βλ. φαραώ, ρωμαίους, Μάγια, Αζτέκους,Ίνκας, σταυροφόρους, Μογγόλους κοκ).
ΝΑΣΑ-CERN αναγγέλλουν μεγάλες παγωνιές, και οι ψευτοπροοδευτικοί γκόρηδες συνεχίζουν να ενοχοποιούν και να προγράφουν την ανθρωπότητα, με πρόσχημα τις ΦΥΣΙΚΕΣ, ηλιογενείς κλιματικές αλλαγές, μπας και γλιτώσουν στις βαρυχειμωνιές που έρχονται... :

http://www.youtube.com/v/ZlZY8r_3wlg
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ-αποθέματα πότε;
Για τις ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ για πολλοστό συνεχές εξάμηνο και στα 2 ημισφαίρια:

http://gr.snow-forecast.com/maps/dynamic/globalrot -Επιλέξτε Χάρτη Καιρού Βάσης: Accumulated Snowfall